20 helmikuuta, 2022

They’ll do it their way

Ihaninta iän karttumisessa on se, että tajuaa miten paljon on käyttänyt energiaa asioihin, joihin ei enää tarvitse sitä käyttää. Otetaanpa vaikka toiset ihmiset. Nuorempana sitä jotenkin ajatteli, että kannattaa pyrkiä auttamaan ihmisiä siten, että kertoo heille mikä heidän käyttäytymisessään tai elämässään tai missä tahansa menee pieleen, tai mitä mieltä itse on siitä - ja vähintään ainakin kuluttaa aikaa siihen, että mielessään harmittelee näkemiään ja kuulemiaan asioita. Siis ihan kaikella rakkaudella ja välittämisellä.

Kilometrejä kun alkaa kertyä taaksepäin, ymmärtää jotenkin selvästi sen, että jokaisen on kuljettava oma polkunsa ja kohdattava omat virheet ja murheet ja toki myös onnensa. Se, mitä minä ajattelen tai sanon, ei ole kenenkään muun kuin minun mielipiteeni tai asiani. Voin ihan rauhassa tuhista ja ihmetellä, mutta jos ihminen itse ei koe asiansa kanssa ongelmaa, on puuttumiseni täysin turhaan kulutettua energiaa. 

Olen varmasti kaikessa myötäelämisessäni yrittänyt auttaa monia. Ihan vilpittömästi siis. Ja autan edelleenkin mielelläni. Erona on vain se, että nykyisin näen toivottavasti paremmin tilanteet, joissa toinen on vastaanottavainen ja kiinnostunut kuulemaan toisen näkökulman tai mielipiteen. Lisäksi tärkeää itselleni on ollut ymmärtää, että vaikka joku haluaisi ajatukseni kuullakin, hän toimii silti täysin juuri sen oman elämäntilanteensa, ymmärryksensä ja halunsa mukaan. Ja se on täydellisen oikein juuri niin, sillä meistä jokainen on oman elämänsä haltija. Huojentavaa on myös ymmärtää, että minä tai minun mielipiteeni eivät ole ratkaisevia ihmisten päätöksissä. Jokainen tekee itse omaa elämäänsä koskevat päätökset ja voivat hyvin tai huonosti sen mukaisesti.

Parasta kaikessa on kuitenkin se, että olen itse tullut miljoona kertaa vastaanottavaisemmaksi. Haluan kuulla muiden mielipiteitä, ajatuksia, ohjeita, neuvoja ja palautteita. Ja silti saan ja voin tehdä niiden tai oman harkintani pohjalta omat ratkaisuni. Vapaus elää oman näköistä elämää, vapaus olla murehtimatta toisista. Vapaus kuulla ja tulla kuulluksi, vapaus olla niiden ihmisten seurassa, joita haluaa kuulla ja joille haluaa tulla kuulluksi. I’ll do it my way.



Ei kommentteja: